I’ve been here before




Installation
2020, at Kristiansand Kunsthall, Kristiansand, Norway

Installation in 4 rooms
Measurements : appr. 450m2
Materials: recycled and new wood, cotton, colored pigments, clay, concrete, hay, chicken wire, foam, cheesecloth, plastic, TVscreen, raspberry pi, light filters, silicone …

In chronological order of what the viewers will encounter: Room 1: a tower-, stair-, tent-, bed structure
Room 2: Tables, owls (casts and mould), window, casting equipment Room 3: Tables, owls (casts and mould), window, casting equipment, fabrics.
Room 4: a tower-, stair-, tent-, bed structure

The Exhibition Team
Casting & artist’s assistant: Jasmine Christensson
Architect: Cristian Stefanescu (aka a-works)
IT-developer: Sindre Sørensen
Construction: Markus Moestue, Oscar Solløs and Elias Glad Haug (aka Solløs & Glad Møbelsnekkeri)


When I was little, I used to sit backwards on the stairs of my grandmother’s house, feet dangling between two steps, using them both as seating and desk space, usually doodling or drawing.

The roof at her place, not unlike a tent, protected us from curious eyes but not much else. It was a fragile shelter allowing sounds to bleed in.

Lately I, like many others, have spent a lot of time in bed, resting, sleeping, watching things.

One day, while watching a documentary, I saw a simple window cut out, just a hole in the wall. This window, found inside of the San Marco convent in Florence, was emblematic in its ability to materialize light, and in so doing, delineating the passing of time.

What was experienced, remembered or imagined collapses.

Day in, night out.



The exhibition was kindly supported by Kunstsentrene i Norge, Arts Council Norway and Norske Billedkunstnere.

Photo credit:  Apichaya Wanthiang


 COPYRIGHT © 2021 APICHAYA WANTHIANG 

ALL RIGHTS RESERVED